Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minestrone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 2 litr
marchewka 2
seler 3
cebula 2
biała fasola 1 puszka
ziemniak 3
pomidor 2
Liść laurowy suszony Prymat 1
posiekana natka 2 łyżka
ryż 2/3 szklanka
oliwa 4 łyżka
sól do smaku
parmezan starty 2 łyżka
kapusta włoska 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Minestrone

Warzywa umyć, marchewkę oskrobać, cebulę i ziemniaki obrać, z łodyg selera ściągnąć włókna, z kapusty wyciąć głąb, z cukinii odciąć czubki. Marchewkę i cebulę pokroić w kostkę, seler i por pokroić w kostkę, kapustę poszatkować. Cebulę podsmażyć na rozgrzanej oliwie i razem z przygotowanymi warzywami wrzucić do wrzącego bulionu. Dodać liść laurowy i gotować pod przykryciem.Po godzinie włozyć do garnka pokrojone ziemniaki i cukinię oraz wsypać ryż , natkę pietruszki i bazylię. Gotować jeszcze pół godziny. Doprawić do smaku dolą, papryką i ewentualnie przyprawą do zup. Na talerzu posypać parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak