Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z żółtym serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 3 płaty
jajko 1
ser gouda 8 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z żółtym serem

Ciasto rozmrozić, podzielić na 24 kwadraty o boku 6cm. Na każdym kwadraciku położyć po 1 łyżeczce startego sera. Brzegi posmarować białkiem (najlepiej pędzelkiem). Kwadraty złożyć po przekątnej w trójkąciki, brzegi zlepić i lekko docisnąć. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec 10 min w temp 220st.C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaaa1 29.08.2011 10:24
ajć, jak ja lubię rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak