Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie mięsno - ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mięso mielone 400 g
cebula biała 2 sztuki
pomidory duże 4 sztuki
ostre papryczki małe 3 sztuki
sól do smaku
olej 4 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Danie mięsno - ziemniaczane

Ziemniaki obrać, pokroić w grube plastry.
W rondlu rozgrzać olej, wrzucić ziemniaki i smażyć ok. 3 - 4 minut.
Po tym czasie ziemniaki ostrożnie wyjąć a do pozostałego tłuszczu wrzucić drobno posiekaną cebulę i ją zrumienić.
Dodać mięso i smażyć jeszcze przez 5 minut.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w plasterki. Dodać do mięsa razem z ziemniakami.
Papryczki oczyścić, posiekać i posypać danie razem z wiórkami masła.
Wszystko przykryć i razem dusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak