Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 12 łyżek
sos sojowy 2 łyżki
olej do smażenia
białka jaj 4 sztuki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
sól szczypta
grzyby 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w cieście

Z grzybów usunąć trzonki. Skropić sosem sojowym. Odstawić na 20 minut.
Następnie panierować w mące.
Białka ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę.
Mąki połączyć i stopniowo dodawać do piany, ciągle mieszając.
W cieście zanurzać grzyby i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 29.08.2011 07:58
Lubie takie grzyby,ale najbardziej smakują mi suszone.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak