Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
pieprz i sól do smaku
piwo 2 szklanki
cebula 2 sztuki
rozmaryn 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Owoc jałowca cały Prymat kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w piwie

Żeberka opłukać, poporcjować.
Przyprawić solą i pieprzem.
Cebulę obrać i pokroić w talarki.
Jałowiec, rozmaryn, liście laurowe pokruszyć.
Mięso układać warstwami w naczyniu, na przemian z cebulą i przyprawami.
Zalać piwem tak, aby przykryło żeberka i odstawić na 24 godziny do lodówki.
Po tym czasie mięso wyjąć i usmażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 21.07.2012 10:20
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak