Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z wołowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

korniszony 4 sztuki
oliwa 2 łyżki
żubrówka 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat szczypta
sól
polędwica wołowa surowa dag
czarne oliwki bez pestek 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z wołowiny

Polędwicę pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Korniszony pokroic w kostkę.
Oliwki pokroić w plasterki.
Oliwę, żubrówkę, ocet balsamiczny, pieprz i sól wymieszać z łyżką przegotowanej wody.
Na talerzu układać plasterki polędwicy, polać sosem, posypać korniszonami i oliwkami.
Odstawić na 30 minut. Następnie schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak