Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka mięsna

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 80 dag
marchew 2 sztuki
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
ziele angielskie 5 sztuk
sól
majonez 1/2 szklanki
chrzan 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 sztuk
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka mięsna

Nóżki opłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe, pieprz. Dodać odrobinę soli. Gotować ok. 1,5 godziny.
Paprykę pokroić w grubszą kostkę i wrzucić do garnka w połowie gotowania nóżek razem z obraną cebulą.
Mięso powinno być dobrze ugotowane.
Gotowe mięso wyjąć, przestudzić, usunąć kość i pokroić w słupki.
Dodać paprykę z garnka.
Marchew wyjąć i pokroić w kostkę.
Pozostałą cebulę obrać i pokroić w piórka.
Czosnek obrać i drobno posiekać. Dodać majonez, chrzan i pietruszkę. Można dodać troszkę pieprzu.
Wszystko razem połączyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 23.09.2011 23:52
to coś jak galareta ale bez żelatyny,,,trzeba spróbować...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak