Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z rozmarynem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2 sztuki
mąka 2 szklanki
rozmaryn 1 łyżka
sól do smaku
olej
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z rozmarynem

Ziemniaki ugotować tak jak zawsze do obiadu, bez skórek i zaraz po ugotowaniu porządnie rozgnieść. Pozostawić do całkowitego przestygnięcia.
Następnie do ziemniaków dodać mąkę, ziemniaki i rozmaryn. Wyrobić szybko ciasto.
Uformować ciasto na kształt spłaszczonego wałka i kroić ciasto nożem na skośno.
W garnku zagotować osoloną wodę i gotować w niej kopytka.
W międzyczasie cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju.
Gotowe kopytka polewać cebulą z olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak