Sałatka kalafiorowa

Sałatka kalafiorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1/2 kg
  • jogurt naturalny

    6 łyżek
  • majonez

    6 łyżek
  • skórka z cytryny

    2 łyżeczki
  • płatki migdałowe

    6 łyżek
  • szafran

    szczypta
  • sól

    szczypta
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior opłukać, podzielić na różyczki.
W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, cukru, szafranu i ugotować w niej kalafior na półtwardo. Kalafior wyjąć i przestudzić.
Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów.
W miseczce połączyć jigurt z majonezem i skórką z cytryny,
Kalafior polac sosem, popruszyć płatkami migdałów.
Odstawić na 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat