Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka po gruzińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki w mundurkach 1/2 kg
czosnek 5 ząbków
cebula 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
koperek 1 pęczek
olej 6 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
orzechy włoskie 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka po gruzińsku

Ziemniaki ugotować w mundurkach i przestudzić.
Ziemniaki pokroić w kostkę i przełożyć do półmiska.
Następnie ziemniaki skropić łyżką oleju, posypać papryką.
Czosnek obrać i rozetrzeć z odrobiną soli. Dodać do ziemniaków, wymieszać i wstawić do lodówki na godzinę.
Cebulę obrać i drobno pokroić.
Koperek posiekać, wrzucić do cebuli. Dodać orzechy, sól, pieprz, olej, sok z cytryny.
Przygotowanym sosem polać ziemniaki i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak