Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica chłopska z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mleko 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 łyżeczki
szczypiorek 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
boczek wędzony 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica chłopska z boczkiem

Jajka rozbić i roztrzepać w naczyniu dodając do nich mąkę i mleko. Plastry boczku pokroić w drobną kostkę i smażyć na patelni tak długo, aż tłuszcz się wytopi i powstaną rumiane skwareczki. Na rozgrzaną patelnię wlać masę z jajecznicą i przyprawić do smaku solą i pieprzem.Mieszać aż lekko się zetnie. Zdjąć z ognia, wyłożyć na talerzyk, posypać ze szczypiorkiem. Podawać z pieczywem lub samo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak