Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po kujawsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

solone filety 60 dag
mleko 3/4 szklanki
sok pomidorowy 1/2 szklanki
oliwa 3 łyżki
cukier
pieprz
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po kujawsku

Filety zalać mlekiem, odstawić na 3h. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i poćwiartować. W rondlu rozgrzać olej, włożyć jabłka, przyprawić cukrem, pieprzem i majerankiem. Dusić chwilę. Filety pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na półmisku, obłożyć jabłkami. Całość polać sokiem pomidorowym. Wstawić do lodówki na 3h.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak