Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po turecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko szklanka
papryka czerwona 2
pomidory 2
curry 1 łyżczka
mielony pieprz 1/4 łyżeczki
olej 1,5 szklanki
natka pietruszki
śledzie 80 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po turecku

Wymoczyć śledzie, odfiletować, zalać mlekiem na 2h. 2 łyżki oleju rozgrzać i dusić paprykę do miękkości. Paprykę przetrzeć przez sito, dodać pozostały olej, przyprawy. Zagotować i ostudzić. Filety pokroić w dzwonka, układać w szklanym słoju, przekładając każdą warstwę plastrami pomidorów. Całość zalać olejem z papryką, odstawić do lodówki na 4 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak