Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka z kalarepki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 200 gram
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól
masło łyżka
mąka łyżka
ziemniaki
kalarepa 3 z liśćmi, młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z kalarepki

Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować. Ziemniaki i kalarepy obrać i umyć. Kalarepy kroić w plastry, ziemniaki w kawałki. Dodać do wywaru i gotować ok. 20 min. Doprawić solą i gałką. Liście kalarepy umyć, pokroić i wsypać do zupy. Na patelni roztopić masełko, wsypać mąkę i mieszać. Rozprowadzić odrobinę zupy, wlać do garnka. Gotować, aż zupa zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak