Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka z jabłkiem i papryką z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaszanka 6 szt
żółta papryka 1 strąk
pomidory 4 szt
czosnek 3 ząbki
cebula 2 szt
jabłka 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
papryka czerwona 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka z jabłkiem i papryką z grilla

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i również kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Cebulę kroimy w plasterki. Jabłka kroimy w kostkę. Z kaszanki zdejmujemy osłonkę, kroimy w grubą kostkę i każdą sztukę układamy na oddzielnym kawałku folii aluminiowej. Dodajemy warzywa i jabłka, oprószamy solą pieprzem i majerankiem. Folię dokładnie zawijamy. Układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak