Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słoneczne ravioli z pieczoną papryką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
pomidory 2 szt
natka pietruszki 5 gałązek
ser mozarella 1/2 szklanki
czosnek 2 ząbki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oliwa 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
ravioli 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Słoneczne ravioli z pieczoną papryką

Ravioli gotujemy w lekko posolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedzamy i odstawiamy. Papryki czyścimy i obcinamy czubek. Pomidory kroimy w kostkę i mieszamy z wyciśniętym czosnkiem. Solimy i pieprzymy do smaku. Napełniamy do połowy papryki i posypujemy posiekaną drobno pietruszką i serem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 30 minut. Zaraz po upieczeniu napełniamy do pełna ugotowanym ravioli i posypujemy pietruszką oraz skrapiamy aromatyzowaną oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 18.05.2012 07:10
zapewniam, że to danie jak najbardziej do schrupania :)
andzia123 16.05.2012 21:11
fajne
Jaheira11 16.10.2011 23:21
samo zdjęcie zachęca choć przyznam, że na zdjęciu wygląda jak dzieło sztuki do oglądania a nie do schrupania :)
Jolanta40 30.08.2011 15:28
dziękuję
misia53 29.08.2011 23:11
wygląda bardzo smacznie
Jolanta40 29.08.2011 18:54
polecam, w tej chwili papryka jest niedroga, więc warto to wykorzystać
Gosia40 29.08.2011 15:19
Pięknie wygląda:)
Henryka2 28.08.2011 23:15
Bardzo apetyczne! Muszę wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak