Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z mięsem i kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gotowane 1/2 kg
kapusta biała 1 kg
smalec 3-4 łyżki
cebula 2 szt
MAKARON GRUBY 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 szt
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- w płynie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z mięsem i kapustą

Kapustę pokroić na kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać kostkę rosołową i ugotować, wyjąć z wody, ostudzić, odcisnąć, drobno pokroić. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym smalcu. Ugotowane mięso zemleć w maszynce. Posiekaną kapustę i zmielone mięso połączyć z cebulą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Wszystko razem wymieszać i chwilę poddusić. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na talerze, na wierzch położyć farsz, lub wszystko razem wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 02.06.2013 12:22
bardzo fajne
IlonaAlbertos 05.08.2012 22:29
Lubię takie dania :)
ankaryba 18.06.2012 08:02
smaczny :-)
Seba 11.02.2012 15:54
pycha
Monika193
Monika193 12.10.2011 08:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak