Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
masło 10 dag
sól
pieprz
mięso mielone 40 dag
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
drożdże suche 1,5 łyżeczki
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Przesiewamy mąkę, dodajemy drożdże, stopione masło, wodę i zagniatamy.
(JA ZAGNIATAM CIASTO W ROBOCIE MOULINEX)

Pieczarki pokroić i udusić na maśle do odparowania wody. Zeszklić cebulkę. Mięso udusić na oleju. Wszystkie składniki przepuścić przez maszynkę do mięsa.

Z ciasta należy wykroić małe krążki, nakładamy farsz, zlepiamy boki. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy od chwili wypłynięcia około 4-5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak