Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsna rolada migdałowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,5 kg
mozzarella 1 kulka
płatki migdałowe 1 łyżka
suszone śliwki 6 szt
czosnek 3 ząbki
musztarda 2 łyżki
majonez 1 łyżka
miód 1 łyżka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna rolada migdałowa

Schab myjemy, osuszamy i rozcinamy tak by powstał duży płat.Mięso oprószamy solą, pieprzem i nacieramy czosnkiem. Na brzegu mięsa układamy posiekane suszone śliwki i pokrojoną mozzarelle. Cały płat posypujemy płatkami migdałowymi. Zawijamy tak by śliwki i mozzarella były w środku, formujemy roladę i obwiązujemy nicią. Olej rozgrzewamy w brytfannie i obsmażamy roladę z wszystkich stron na złoty kolor. Musztardę mieszamy z majonezem i miodem. Polewamy mięso. Pieczemy ok. 1,5 godziny w temp. 180 stopni C od czasu do czasu polewając wytworzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak