Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola zapiekana ze szpinakiem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli 1/2 kg
szpinak mrożony 1/2 kg
śmietana 30% 1 szklanka
żółty ser ostry 40 dag
cytryna 1 sztuka
oliwa 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sola zapiekana ze szpinakiem i serem

Filety z soli delikatnie umyć pod bieżącą wodą, posypać solą i pieprzem po obu stronach. Z cytryny wycisnąć do naczynka cały sok i skropić nim filety. Szpinak podgrzewamy w garnku, dodajemy do niego śmietanę 30% i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawiamy do smaku wg własnego uznania. Na dnie naczynia do zapiekania rozprowadzić małe 2 łyżeczki oliwy z oliwek, położyć przekładając przez siebie połowę masy ze szpinakiem, filety, znów szpinak i starty żółty ser. Zapiekamy w temperaturze 20-0 stopni Celsjusza przez około 50minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak