Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w panierce z miodem i migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 1/2 kg
miód 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 1/2 szklanki
płatki migdałowe 50 gram
cytryna 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w panierce z miodem i migdałami

Pstrąga należy umyć pod bieżącą wodą i wyfiletować. Następnie pokroić i skropić sokiem z wyciśniętej cytryny. Posypać do smaku solą i pieprzem z obu stron. Następnie filet panierujemy w kolejności w mące pszennej, rozbełtanym jajku (zbełtać białko z żółtkiem do jednolitej konsystencji), bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażoną rybę ułożyć na eleganckim półmisku, polać miodem i posypać płatkami migdałów. Dla Ozdoby można ułożyć różyczki z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 08.11.2011 23:16
ale fajne dodatki do rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak