Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka czekoladowe z białym pieprzem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 3 łyżki
brązowy cukier 2 łyżki
masło 75 g
migdały 70 g
mąka 140 g
kakao 4 łyżki
suche żurawiny 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko
czekolada stopiona 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka czekoladowe z białym pieprzem

Do garnuszka wlewamy miód , masło i stapiamy mieszaninę aż powstanie sos cały czas mieszać . Następnie przesiać mąkę , dodać kakao, posiekane migdały, żurawinę i pieprz. dobrze te składniki wymieszać . Jajko ubić i dodać do suchych składników i miód tą mieszaninę , dopiero teraz zagniatamy ciasto , które musimy schłodzić w lodówce na 2 godziny.Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. I z ciasta foremką wykrawamy kształty pieczemy 10 minut . Stopioną czekoladą polewamy gotowe i chłodne ciasteczka .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 29.08.2011 10:10
tez takich nie jadlam, ciekawe
novita26 29.08.2011 08:03
mniam
Iwusia 28.08.2011 20:24
takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak