Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w panierce z zimniakami lub frytkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 3 płaty
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w panierce z zimniakami lub frytkami

Mintaja rozmrażamy i delikatnie obmywamy pod bieżącą wodą. Żeby przyspieszyć proces odmrażania można delikatnie z obu stron posypać go solą. Następnie filety obtoczyć z obu stron w rozbitym jajku (żółtko zbełtać z białkiem do jednolitej konsystencji) i dalej w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni pod przykryciem co jakiś czas zmieniając stronę, przez około 7-10 minut. Można podać z frytkami lub ziemniakami jak na zamieszczonym moim zdjęciu z surówką z kiszonej kapusty (przepis na surówkę w moich przepisach).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 28.08.2011 23:25
Niezgodne z regulaminem zdjęcie! Zdjęcie ma przedstawiać gotową potrawę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak