Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki z mięsa wieprzowego z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 szt
wino białe 1/2 szkl
mąka 2 łyżki
ketchup 1/2 szkl
Goździki całe Prymat 5 szt
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
schab 1/2 kg
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z mięsa wieprzowego z jabłkami

Mięso umyć, pokroić w plastry, lekko zbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić z obu stron na rozgrzanym smalcu. Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, wymieszać, dodać do mięsa. Wlać wino wymieszane z ketchupem, goździki, przykryć i dusić do miękkości, przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.09.2013 19:55
Ciekawe połączenie.
olkaaa 31.07.2013 07:59
bardzo smaczne
Iwusia 12.02.2012 23:45
ciekawy przepisik
misia53 27.09.2011 15:03
musi być ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak