Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek makowy z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
masa makowa 1/2 kg
jabłka 4 szt
cukier puder 25 dag
kasza manna 8 łyżek
masło 20 dag
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek makowy z jabłkami

Masło, cukier puder, żółtka utrzeć na puszystą masę. Gdy utarte dodać obrane i utarte na tarce o dużych otworach jabłka, masę makową, kaszę mannę, bakalie i proszek do pieczenia, wymieszać. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek. Ciasto wyłożyć do przegotowanej brytfanny, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 60 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu oblać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.02.2014 20:58
Apetycznie się zapowiada.
kate.500 30.12.2013 07:58
pyszne ciasto
olkaaa 03.06.2013 07:48
super przepis
Seba 14.09.2012 09:21
smaczne
Rybciia 11.06.2012 09:16
smaczny :-)
Wafelek2601 28.08.2011 18:00
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak