Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki po Holendersku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 600 g
surowe żółtka 2
musztarda 1 łyżka
natka pietruszki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki po Holendersku

Buraki najpierw wyszorować i ugotować , następnie odcedzamy i odstawiamy aby przestygło , potem kroimy w plasterki doprawiamy układamy na talerzykach . Żółtka łączymy z musztardą oliwą i wodą , wody dajemy tyle co oliwy i przyprawy. Naczynie z żółtkami wstawiamy do większego naczynia z gorącą wodą , ubijamy na parze aż sos zgęstnieje i sos zdjąć z ognia wymieszać z posiekaną natką pietruszki doprawić i polać buraki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak