Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki paprykowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
gomasio 1 łyżka
oregano 2 szczypty
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 3
bulion warzywny 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki paprykowe

Kroki postępowania

1
Mięso mielone łączymy z przyprawą do mięsa mielonego, paprykami, gomasio oraz oregano i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kuleczki wielkości jajka przepiórczego.
Krok 1 - Pulpeciki paprykowe foto
2
Bulion warzywny zagotowujemy z liściem laurowym i zielem angielskim. Do gotującego się wywaru wkładamy stopniowa mięsne kulki.
Krok 2 - Pulpeciki paprykowe foto
3
Gotujemy około 15 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 3 - Pulpeciki paprykowe foto
4
Ugotowane pulpeciki podajemy polane sosem pieczarkowym z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Pulpeciki paprykowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 25.02.2012 00:11
Podobaja mi się :)
BernadettaP 18.11.2011 09:05
smakowite :)
Izabela/bella81 29.08.2011 14:05
świetne :)
Jolanta_P-S 29.08.2011 13:08
ja też
Agnieszka_B 28.08.2011 21:02
Fajnie przyrządzone mięso... Zwłaszcza dla mnie, bo uwielbiam smak papryki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak