Jesienny krupnik na podrobach

Jesienny krupnik na podrobach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza

    1/2 szklanka
  • marchewka

    2
  • pietruszka

    1
  • cebula

    2
  • seler

    1/2
  • ziemniak

    4
  • śmietana

    1/2 szklanka
  • masło

    1 łyżka
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • orzech włoski

    8
  • natka pietruszki

    1
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • serce kurze

    20 dag
  • żołądek kurzy

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurze serduszka starannie oczyścić z tłuszczu, a żołądki pokroić na kawałki. Cebule pokroić na kawałki i usmażyć na maśle roślinnym. Do garnka wlać 1,5 litra zimnej wody, posolić wrzucić podroby i zagotować. Dodać opłukaną kaszę, cebulę i gotować 50 minut na małym ogniu pod przykryciem. Obrane warzywa pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a ziemniaki pokroić w większą kostkę. Orzechy sparzyć i obrać ze skórki, posiekać. Gdy kasza i podroby będą prawie miękkie, wrzucić do zupy warzywa, ziemniaki, orzechy i gotować jeszcze 10 minut. Na koniec zabielić śmietaną, doprawić do smaku pieprzem, solą i maggi. Już w wazie lub na talerzach posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat