Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z pomarańczy

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 2-3 szt
migdały 50 g
cukier puder 50 g
białe wino 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z pomarańczy

Pomarańcze umyć,obrać,pokrajać w krążk i iułożyć na półmisku.migdały obrać,pokroić w piórka i zrumienić na patelni bez tłuszczu.Utrzeć je z cukrem pudrem i winem.polać sosem.pomarańcze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 25.09.2012 11:11
ciekawa bardzo
Marybeth
Marybeth 10.11.2011 14:54
pyszności!
Norgiusz 26.10.2011 16:53
ciekawa
usmiech 15.08.2011 21:14
ciekawe
Edyta38 02.05.2011 19:07
musi smakować
grazia1 14.02.2011 08:04
mniam mniam
edyta44 15.09.2010 19:22
ciekawe
mehia 22.08.2010 11:58
niespotykana i ciekawa potrawa :)
goofy9 12.08.2010 21:04
nazwa powinna być chyba troszkę inna np. pomarańcze z lukrem lub jakoś tak :) na pewno to nie jest surówka ;)
Bartolomeo 29.06.2010 10:54
fajne :)
Jolanta41 22.06.2010 13:36
Chyba można zamiast mozolnego krojenia migdałów użyć płatków migdałowych.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak