Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina imbirowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowiny 30 dag
sos sojowy 5 łyżek
miodu 1 łyżka
cebula
ząbeki czosnku 3
mąki ziemniaczanej łyzka
jogurt 0,5 szklanki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina imbirowa

Mieso pokroic w kostkę. Cebulę czosnek i imbir drobno posiekać. Kawałki miesa zalać marynatą przyżądzoną z sosu sojowego, czosnku, cebuli, imbiru, miodu i mąki ziemniaczanej. Wygniatac mięso 5 minut i odstawić na godzine w chłodne miejsce. Przełożyć mieso na patelnię z bardzo mocno rozgrzanym olejem i smażyć 3-4 minuty. pod koniec smażenia dodac pół szklanki jogurtu i doprowadzić do wrządku. Podawać na gorąco np. z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agatonek 12.08.2011 21:28
dobre jest:)
agogo2 15.04.2011 16:40
poleacm
ajres 01.04.2011 15:24
dobre
eduszo
eduszo 01.03.2011 09:01
Fajne
stokrotka 04.01.2011 13:40
super!!!!!!!!!!!
Beata73 06.09.2010 15:07
bardzo zachęcający przepis,zrobię na pewno!
mamusia1 01.09.2010 09:44
imbir to wspaniała przyprawa!
Łucja1 30.08.2010 20:18
chyba spróbuję!
Beata73 16.08.2010 23:37
brzmi smacznie!
noculos 13.08.2010 15:09
ciekawy ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak