Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w czerwonym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 6-8 sztuk
cukier 15 dag
laska wanilii 1 sztuka
kora cymanonu 1 kawałek
Goździki całe Prymat 5-4 sztuki
nalewka gruszkowa 0,5 gr
wino czerwone 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w czerwonym winie

Obrane gruszki kroimy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, układamy w naczyniu żaoodpornym i zalewamy winem. Dodajemy wanilię, cynamon, goździki i cukier dusimy 15 minut. Wyjmujemy gruszki do miseczek, pozostały syrop gotujemy do zgęstnienia. Gdy osiągnie gęstą konsystencję odcedzamy, mieszamy z nalewką i zalewamy nim gruszki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak