Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka prowansalska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4
zielona fasolka szparagowa 30 dag
pomidor 2
ząbek czosnku 1
majonez 3 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka prowansalska

Szparagi pokroić na dwucentymetrowe kawałeczki, fasolę osączyć lub ugotować. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, korniszony w słupki, a pomidory na cząstki. Jaja pokroić na cząstki. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać z majonezem, sokiem z cytryny lub octem winnym i pieprzem. Warzywa z salaterce polać sosem, wymieszać. Udekorować jajami, posypać eleniną, oprószyć solą i pieprzem,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak