Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany boczek w musztardzie i piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grube plastry boczku 10 szt
olej 3 łyżki
ostra musztarda 3 łyżki
łagodna musztarda 3 łyżki
chrzan 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
piwo 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany boczek w musztardzie i piwie

Olej, musztardy, sok z cytryny i chrzan dokładnie mieszamy. Doprawiamy według uznania solą i pieprzem. Powstałą marynatą smarujemy z obydwu stron plastry boczku i odkładamy do lodówki na 2 godz. Mięso układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po ok. 5 min z każdej strony. Następnie skrapiamy piwem i pieczemy jeszcze po ok. 4 min. Pysznie smakuje z grillowanymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.06.2012 14:10
takiego jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak