Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z mięsa mielonego z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 0,5 kg
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 strąk
papryka zielona 1 strąk
korniszony 4 szt
ziemniaki młode 5 szt
papryka mielona do smaku
mleko 0,3 szklanki
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z mięsa mielonego z ziemniakami

Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Mięso mieszamy z bułką, czosnkiem, jajkiem i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy małe kulki - ok. 20 szt. Cebule kroimy na ćwiartki, korniszony na ok. 2 cm kawałki, paprykę kroimy w kostkę, ziemniaki przekrawamy na pól lub większe sztuki na ćwiartki. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian warzywa i mięso. Posypujemy przyprawami. Grillujemy po ok. 8 min z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 02.07.2012 23:02
pyszne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak