Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z ajerkoniakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 250 gram
mąka pszenna 250 gram
cukierki krówki 150 gram
ajerkoniak 125 ml
jajko 4
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól
masło do wysmarowania blachy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z ajerkoniakiem

Cukierki podzielić na małe kawałki. Margarynę utrzeć z cukrem i solą, dodawać po jajku. Wlewać ajerkoniak, wymieszać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać cukierki. Ciasto przelać do formy z kominkiem wysmarowanej tłuszczem o pojemności 2,5 l. Piec 60 minut w temp. 175 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak