Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z cukinią i bekonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6-7
cukinia 3
bazylia
cebula 1
oliwa 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bekon 15 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z cukinią i bekonem

Pokroić wędzonkę w paski i wytopić na patelni. Umyte i osuszone cukinie i cebulę pokroić w pasterki, smażyć na oliwie na dużej patelni. Gdy nieco zmiękną, dodać bekon wraz z wytopionym tłuszczem oraz jajka roztrzepane widelcem na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem, smażyć na niewielkim ogniu przez 12 minut. Kiedy spód się zarumieni, a masa zestali, wstawić patelnię na 5 minut do rozgrzanego piekarnika. Pokroić fittatę na kliny, posypać zieleniną. Podawać z sałatką z pomidorów i cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 17.09.2011 00:08
Smaczne danie i do zrobienia ,bo jeszcze cukinia na ogrodzie.
wrona891 28.08.2011 16:54
coś dla mnie, lubię cukinię :)
wrona891 28.08.2011 16:54
coś dla mnie, lubię cukinię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak