Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczkowy zawijaniec

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 litry
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt
pieprz 6 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
sól
boczek 2 kg
potrzebne akcesoria kuchenne 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Boczkowy zawijaniec

Zagotować wodę z listkami, zielem angielskim, pieprzem i gorczycą. Studzimy, dodajemy tak dużo soli by surowe jajko wrzucone do zimnej marynaty pływało po wierzchu i się nie topiło. Boczek wkładamy do marynaty na 6 dni i odstawiamy w chłodne miejsce. Następnie boczek rolujemy, wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 18.07.2011 23:39
fajny zawijas
Magdalena80 18.07.2011 23:39
fajny zawijas
Agnieszka172 01.11.2010 15:12
super wygląda
ZEWA 05.10.2010 21:14
pyszne domowe mięsko
jolek9 20.08.2010 08:03
Na pewno jak wygląda tak smakuje :-)
cukiereczek 20.08.2010 06:51
Do kanapek super
rosik93 23.06.2010 14:11
Ładnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak