Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z siekanej karkówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
papryka czerwona 1 strąk
papryka zielona 1 strąk
cebula czerwona 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
jajko 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki
mąka pszenna 4 łyżeczki
żółty ser 15 dag
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z siekanej karkówki

Mięso opłukujemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i razem z cebulą kroimy w paseczki lub kostkę. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy jajka wymieszane z koncentratem, dodajemy obie mąki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Wszystko dokładnie wyrabiamy i formujemy kotleciki, które opiekamy na gorącym tłuszczu. Przed końcem smażenia, tuż przed podaniem posypujemy startym żółtym serem, przykrywamy i czekamy aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 07.05.2012 21:20
takie bym na pewno zjadł
Monika193
Monika193 20.12.2011 20:12
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak