Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce z łopatki 1 kg
masło 1 łyżka
mrożony szpinak 30 dag
ząbek czosnku 2
cytryna 1/2
Żelatyna wieprzowa Prymat 2
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w galarecie

Mięso opłukać, osuszyć, rozkroić na płat grubości 1 cm, delikatnie rozbić. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć ząbkiem czosnku. Szpinak przesmażyć na maśle, dodać roztarty ząbek czosnku, przyprawić, ostudzić. Mięso posmarować szpinakiem, zwinąć, obwiązać. Ułożyć w brytfanie, skropić sokiem z cytryny, piec ok. 15 minut w temp. 230 stopni C, polewając wytwarzającym się sokiem. Mięso ostudzić zdjąć sznurek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak