Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dyni 60 dag
wywaru z włoszczyzny 4 szklanki
przecier pomidorowy 4 łyżki
koperek
szczypta cukru
sól
jogurt 1 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni

dynię umyć, obrać pokroić w kostkę, włożyć do rondla podlać szklanką wrzącego wywaru i ugotować pod przykryciem. Następnie przetrzeć przez lub zmiksować, wymieszać z pozostałym wywarem i przecierem pomidoeowym, przyprawić cukrem i solą. Zdjąc z ognia, zabielić jogurtem, posypać zieleniną. Podawać gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.07.2011 08:39
Jeszcze nigdy nie gotowałam zupy z dyni, chyba muszę spróbować
matii6 07.01.2011 16:28
interesujący przepis
kasiurek 18.11.2010 20:13
lubie zupe dyniowa, polecam:)
Aleksandra45 13.11.2010 11:28
znam inny przepis na dyniankę, ale muszę tego wypróbować
Jolanta41 04.11.2010 12:13
Idę gotować !
alaaa 20.10.2010 18:17
zupa jest pyszna,polecam
strzelec02 30.09.2010 23:43
Ciekawy przepis.
Margo1 05.09.2010 16:51
jeszcze nie jadłam
Łucja1 30.08.2010 20:17
przepis na czasie!
mamusia1 27.08.2010 23:24
superowe!
pawel007 25.08.2010 07:55
ciekawy przepis.
Kate131 18.07.2010 16:40
fajny przepis
aginaa 06.07.2010 12:30
ciekawe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak