Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu z wiśniówką i amaretto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 20 dag
żółtko jajek 4
amaretto 1 kieliszek
ser mascarpone 50 dag
kawa 1 łyżka
kakao 2 łyżka
wiśniówka 1 kieliszek
biszkopty podłużne 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu z wiśniówką i amaretto

Kawę rozpuścić w 200 ml wrzątku, ostudzić dno tortownicy wyłożyć warstwę biszkoptów, skropić kawą a następnie wiśniówką. Żółtka z cukrem utrzeć na parze, tak by powstała puszysta masa, połączyć z amaretto, dodawać po łyżce sera, utrzeć na jednolitą masę. Połowę masy serowej wyłożyć na biszkopty znajdujące się w tortownicy, wyrównać powierzchnię, przykryć warstwą biszkopta. Skropić kawą i resztą wiśniówki, przykryć pozostałą masą serową. Posypać przesianym kakao, dobrze schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak