Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 3 kg
cebula 4 szt
żeberka 1 kg
kiełbasa cienka 1/2 kg
pieczarki 70 dag
margaryna 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę płuczemy, odciskamy, kroimy (tak by się później nie ciągnęła). Pieczarki kroimy i podsmażamy na margarynie do wyparowania wody. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Żeberka (chude) podsmażamy na rumiano. Zalewamy je wodą, gotujemy. Gdy będą miękkie wyjmujemy a do wywaru wkładamy kapustę, cebulę, pieczarki. Gotujemy do miękkości, pod koniec dodajemy podsmażoną w kostkę kiełbasę i gotujemy jeszcze około 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 19.09.2011 12:53
pychota
Bart 16.02.2011 23:26
uwielbiam
accee 13.01.2011 22:56
Najs
SmacznaPyza 11.01.2011 11:09
sory, dla mnie to pyszna kapusta z pieczarkami, ale nie bigos
ZEWA 26.09.2010 00:02
widzę, że green fox też wszędzie dodaje te same zdjecia
Agnieszka191 27.08.2010 19:38
oby był smaczny
pauluna
pauluna 24.08.2010 16:14
pyszne
RenataZ-et 23.08.2010 21:30
A ja nie robię bigosu bo nikt oprócz mnie go nie lubi... :(
Monika193
Monika193 23.08.2010 19:49
ja też daję przecier
plocia 23.08.2010 11:31
do bigosu dodaję jeszcze trochę przecieru
marzencia2007 03.08.2010 09:16
ja tez dodaje troche słodkiej kapusty no i daje przecier pomidorowy zawsze :)
ola2733 23.06.2010 22:27
Ja do bigosu dodaję jeszcze \"trochę\" słodkiej kapusty i paprykę świeżą
Katarzyna/kate1980 22.06.2010 13:42
uwielbiam bigos szczególnie ten z młodej kapustki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak