Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1
woda 2 szklanki
kość wieprzowa 200 gram
włoszczyzna 150 gram
śmietana 30% 100 gram
masło 2 łyżki
sól
pieprz
żółtko jajek 2
rokpol 30 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z selera

Kości umyć, zalać wodą, dodać włoszczyznę. Gotować 1,5 h i przecedzić. Pokrojony seler podsmażyć na maśle, zalać bulionem i gotować 20 min. Zmiksować i zagotować. Dodać śmietanę, wymieszać z żółtkami, przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak