Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki babuni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 kostka
mąka 4 szklanki
drożdże 5 dag
śmietana kwaśna 1 szt
żółtko jajek 4 sztuki
sól szczypta
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki babuni

tłuszcz posiekać z mąką, dodać do tego rozkruszone drożdże, żółtka i śmietanę. Wszystko dokładnie zagnieść, zlepić kulę. Kulę podzielić na 6 części, każdą rozwałkować i podzielić na 8 części (trójkąty), zawinąć marmoladę. W małą miseczkę przelać pozostałe białka, w drugą wsypać trochę cukru. Moczyć górę rogalika najpierw w białkach, a potem w cukrze. Piec do zarumienienia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak