Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta w warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 1/2
sól do smaku
śmietana 2 szklanka
jajko 2
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
cukinia 1
cebula 1
papryczka 1
bazylia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta w warzywami

Z mąki, margaryny i soli zarobić kruche ciasto, w razie potrzeby dodać trochę zimnej wody, ciasto schłodzić. Paprykę i cukinię umyć, paprykę pokroić na paski, a cukinie na plasterki. Obrać cebulę, pokroić w kostkę. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę na tartę, piec przez 15 minut w 200 stopni C. Na podpieczonym spodzie ułożyć paprykę i cukinię, posypać cebulą. Jajka utrzeć na puszystą masę ze śmietaną, przyprawić pieprzem ziołowym i solą. Masą zalać warzywa. Zapiekać ok. 20 minut, posypać posiekaną bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak