Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso indycze 60 dag
olej 1/2 szklanka
sól do smaku
mielony pieprz do smaku
cytryna 1/2
rozmaryn 1/2 łyżeczki
szałwia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z indyka

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w dość dużą kostkę. Olej wymieszać z przyprawami, ziołami i sokiem wyciśniętym z cytryny, do marynaty można dodać roztarty ząbek czosnku. Marynata polać mięso, przykryć naczyniem, pozostawić na 1 godzinę w chłodnym miejscu. Kawałki mięsa nadziewać na szpilki szaszłykowe, obracając piec ok. 25 minut w temp 200 stopni C. Od razu podawać z pikantnym sosem albo musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak