Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krakersy z cebulą i makiem

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 260 g
mak 30 g
jajko 1 szt
oliwa 5 łyżek
cebula 100 g
masło 20 g
sól 1,5 łyżeczki
zmielony pieprz 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: krakersy z cebulą i makiem

Cebulę obrać i drobno posiekać.Mąkę przesiac do naczynia, dodać mak, sól,pieprz i wymieszać.Na środek wbić jajko, dodać oliwę,cebulę i 2 łyżki wody.wyrobić ciasto i rozwałkować.Radełkiem wyciąć kwadraciki o boku ok.4cm.Układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce i piec ok 20 min (az krakersy będa złote) w 200 stopniach.Smaczna przekąska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 09.11.2012 16:14
super
Mariusz10 13.06.2012 22:27
super
zuzanna_z 29.12.2011 11:16
fajne
grazia1 24.07.2011 10:03
interesujace
pacpaw 13.07.2011 20:16
pomysłowe
rafalanka 10.05.2011 18:20
super
edyta44 05.02.2011 16:29
interesujace
kotlet 02.02.2011 23:14
smaczności
mehia 12.01.2011 18:50
koszące :)
buksiak12 14.09.2010 09:48
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:48
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:48
fajny przepis
Dorota71 14.09.2010 09:10
mniam mniam
Dorota71 14.09.2010 09:10
mniam mniam
Emilia22 14.09.2010 08:35
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:35
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:35
bardzo ciekawy przepis
mehia 18.08.2010 09:33
niezłe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak