Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
masło 2 łyżki
pomarańcze 2
sok z pomarańczy 0,5 szklanka
bulion 0,5 szklanka
indyk 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z indyka

Mięso umyć dokładnie osuszyć, uformować pieczeń, włożyć do miski. Natrzeć solą czosnkową i białym pieprzem. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Blachę polać sokiem pomarańczowym ułożyć mięso. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 stopni C, piec polewając, wytwarzającym się sosem. W połowie pieczenia wlać resztę bulionu z sokiem, dodać masło. Wyjętą pieczeń z piekarnika położyć na półmisku, obłożyć kawałkami, plastrami pomarańczy. Doskonale smakuje na zimno z pieczywem lub na gorąco z ziemniakami albo ryżem na sypko. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 13.09.2011 17:13
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak