Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżynowce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 20 dag
mąka pół szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 15 dag
cukier 5 dag
ser biały 20 dag
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżynowce

Kroki postępowania

1
Margarynę rozpuści w rondelku.
Krok 1 - Jeżynowce foto
2
Połączyć ze sobą mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
Krok 2 - Jeżynowce foto
3
Do miski z sypkimi składnikami włożyć roztopioną ostudzoną margarynę. Następnie zmiksować i dodać ser biały. Wyrobić z tego ciasto. Dać na stolnicę. W miarę potrzeby dodawać mąkę.
Krok 3 - Jeżynowce foto
4
Rozwałkować ciasto i pokroić na kwadraty. Na każdym dawać po jednej (lub jeśli jest duża po połowie) jeżyny. Zwijać w bułeczkę. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Krok 4 - Jeżynowce foto
5
Włożyć do piekarnika i piec ok. 25 minut w temp. 180 st.
Krok 5 - Jeżynowce foto
6
Upieczone przełożyć na talerz.
Krok 6 - Jeżynowce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.07.2012 20:01
pyszności
plocia 17.07.2012 21:57
Lubię takie ciasteczka
Justyna87 29.06.2012 20:37
fajne
ilka_86 23.03.2012 18:59
super przepis
Ela15 07.03.2012 07:28
lubię jeżyny
eli82 23.12.2011 16:02
super
KasiaK90 22.12.2011 21:21
pycha
Juleczka20 18.10.2011 08:05
dokładnie pokazane:) super
anja3107 30.08.2011 15:57
widzę że przepis \"krok po kroku\" ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak