Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany amur z farszem

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

amur 5 dzwonków
marchewka 3 sztuki
cebula 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
natka pietruszki 1 garść
sól wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
oliwa wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany amur z farszem

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki trzemy na tarce. Cebulę można zetrzeć albo pokroić w drobne kawałki.
Krok 1 - Grillowany amur z farszem foto
2
Natkę pietruszki pokroić drobno. Posypać nim pokrojone przyprawy a następnie wszystko wymieszać. Przygotować sobie pozostałe składniki.
Krok 2 - Grillowany amur z farszem foto
3
Każdy kawałek ryby solimy i posypujemy przyprawą do ryb, kucharkiem i pieprzem ziołowym.
Krok 3 - Grillowany amur z farszem foto
4
Na foli aluminiowej rozlewamy odrobinę oliwy z oliwek. Dajemy na nią kawałek ryby. Posypujemy ją przygotowanym farszem. Zwijamy. Tak samo postępujemy z każdym kolejnym kawałkiem ryby.
Krok 4 - Grillowany amur z farszem foto
5
Przygotowane kawałki ryb odkładamy aby wszystkie składniki połączyły się ze sobą dobrze.
Krok 5 - Grillowany amur z farszem foto
6
Po 2 godzinach kładziemy je na grillu i smażymy ok. 1,5 godziny.
Krok 6 - Grillowany amur z farszem foto
7
Po usmażeniu możemy skosztować nasze wspaniałe danie.
Krok 7 - Grillowany amur z farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.11.2012 22:13
przepis godny polecenia. może urozmaicić nie jeden grill
plocia 17.07.2012 21:59
Uwielbiam rybki a z grila są jeszcze lepsze
Jodaj 11.06.2012 07:28
mniam :) rybka :)
KasiaK90 18.11.2011 11:00
no wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak